Cztery placówki Banku Ochrony Środowiska w grupie najlepszych w Polsce

Informacja prasowa, 6 kwietnia 2020 r.

W rankingu Instytucja Roku organizowanym przez portal Moje Bankowanie cztery placówki Banku Ochrony Środowiska (BOŚ) zostały uznane za najlepsze w Polsce. Są to: Oddziały Operacyjne w Bełchatowie, Łomży, Płocku i IV Oddział Operacyjny w Warszawie.

Celem organizowanego przez Moje Bankowanie konkursu Instytucja Roku jest podnoszenie jakości obsługi a zarazem sprostanie stale rosnącym i zmieniającym się oczekiwaniom klientów. Projekt ten wyróżnia kompleksowe podejście do jakości obsługi klienta.

Na prośbę organizatorów konkursu banki wytypowały do badania po 50 placówek. Podczas czterech pomiarów (z przekazanej przez każdy bank listy) eksperci odwiedzili i ocenili 10 wybranych placówek, co dało 40 wizyt dla każdego banku. Wynik audytów miał wpływ na notowania banku w kategorii „Najlepsza obsługa w placówce”. Placówka, która osiągnęła w danej fali wynik na poziomie minimum 80% przeszła do drugiego etapu i została poddana kolejnej weryfikacji. Po otrzymaniu również w nim minimum 80% otrzymała indywidualne wyróżnienie „Najlepsza placówka bankowa w Polsce” Spośród zgłoszonych 750 placówek łącznie odwiedzono 600. Do drugiego etapu przeszło 307 placówek. Ostatecznie po drugiej weryfikacji tytuł „Najlepszej placówki bankowej w Polsce” otrzymało 210 placówek bankowych w Polsce.

„W BOŚ nieustannie pracujemy nad poziomem świadczonych przez nas usług. Uważnie wsłuchujemy się w opinie klientów, wyciągamy wnioski i doskonalimy procesy. Zawsze jednak pamiętamy, że rozmawiamy z konkretnym człowiekiem, który ma określone potrzeby i oczekiwania. Tym bardziej cieszy nas wyróżnienie czterech placówek w konkursie Instytucja Roku. Mamy nadzieję, że w kolejnej edycji rankingu będzie ich znacznie więcej” – powiedział Michał Konikiewicz p.o. Dyrektora Departamentu Operacji i Rozliczeń z Banku Ochrony Środowiska.